Home » Grächen & omgeving

Grächen & omgeving 

Grächen, Wallis & Italië

Wilt u meer weten over deze bestemmingen? Via onderstaande social media buttons kunt u de meest actuele informatie achterhalen over Grächen en Wallis. Na een boeking ontvangt u van ons veel aanvullende tips voor allerlei bezienswaardigheden en deze bijzondere bestemmingen.

 

Winter

Sneeuwzeker van midden december t/m midden april. De Hannigalp is het middelpunt van alle skiliften. U kunt skiën tot een hoogte van bijna 3.000 meter op 44 km. pistes.

Bijna permanent op nr. 1 als het meest familievriendelijke skigebied in Zwitserland in vele testen. Meer info? Onder andere te vinden op www.skigebiete-test.de

Nederlandse en Nederlandstalige ski- en snowboardleraren staan klaar voor alle leeftijden. Naast skiën kunt u in de winter o.a. langlaufen, schaatsen, sleeën, indoor tennissen en wand-klimmen, schneeschuhlaufen,  snow-biken en snowtuben en wandelen.

Met speciale skipassen is  één of meerdere dagen skiën in het mondaine Zermatt inclusief. Absoluut een aanrader!

In het laagseizoen kent Grächen een hele aantrekkelijke dagkoers van de Zwitserse Franc . Daardoor is een extra weekje of zelfs een lang weekend skiën de moeite waard.

Tijd voor een kop koffie, een heerlijke lunch, diner of een typische Walliser raclette? Keuze genoeg buiten op het terras in de winterzon of binnen in één van de vele authentieke stubes of resaurants.

 

Zomer 

Grächen heeft de meeste zonuren (minimaal 299 dagen per jaar) van heel Zwitserland. Temperaturen in de zomer kunnen makkelijk 25/30 °C bereiken met heerlijk koele avonden.

Van mei t/m oktober een fantastisch  wandelgebied. Ruim 250 km aan wandelroutes, van een (paar) uur tot enkele dagen voor ieder niveau.

Meest bekende route is de "Europa-weg" van Grächen naar Zermatt (2 dagen). Een deel van de route kent de langste hangbrug ter wereld voor voetgangers (geopend zomer 2017). 

Aktiviteiten voor jong en oud: elk seizoen, georganiseerd door de plaatselijke VVV, van sport & spel tot workshops, mountainbiken, wandel-tochten met gids, Lama-trekking en nog veel meer.

Voor gezinnen met  jonge kinderen: "Ravensburger Spieleland" (met GPS-wandelroutes) en de water-leidingroutes ("Suonen") met o.a. het toverwater.

Een waar speelparadijs voor kinderen bij Robi's Spielplatz (met o.a. mini kinderboederij en klimbos voor kinderen vanaf +/- 5 jaar), "Sisu Familienpark" op de Hannigalp. En, oh ja...... vergeet vooral de sprookjes-gondel niet, absoluut een aanrader!

 

Wallis & Italië

Ontdek Wallis, van authentieke dorpen & plaatselijke festiviteiten tot eten bij de boer, van handwerk-ateliers tot geweldige vergezichten en nog veel meer. Meer info via  www.valais.ch/de of neem een kijkje op deze fantastische site: www.grandtour.myswitzerland.com.

Zermatt, Saas Fee en vele andere top-bestemmingen liggen om de hoek. Wat te denken van Sierre, Sion,  Täschalm, Leukerbad en Brig.  Eenvoudig te bereizen met auto, trein of bus.

Iets verder weg ligt de adembene-mende Aletschgletsjer (UNESCO werelderfgoedlijst).

Met voordelige abonnementen voor trein & bus (ook voor korte tijd ), kunt u Wallis  heel anders bekijken:   https://www.myswissalps.com/nl/erlebniscard  of www.treinreiswinkel.nl.

Een absolute topper voor een hele dag (familie)waterplezier is Briggerbad met de langste glijbaan in Europa:                   www.thermalbad-wallis.ch.

Bella Italia: De meest fantastische plaatsen aan het Lago d'Orta en Lago Maggiore zijn in 1,5/2 uur bereikbaar. Geweldig voor een dagje op pad (inclusief heerlijk hapje eten), of een aansluitende vakantieperiode. Zo dichtbij en toch zo anders.