Home » Grächen & omgeving

Grächen & omgeving 

Grächen, Wallis & Italië

Wilt u meer weten over  Grächen en Wallis? In onderstaand overzicht leest u in het kort, wat u onder andere kunt verwachten. Via de social media buttons kunt u de meest actuele informatie achterhalen over Grächen en Wallis. Gaat u over tot het maken van een reservering, dan sturen wij u nog veel meer tips en bezienswaardigheden.   

Winter in Grächen

Sneeuwzeker van midden december t/m midden april. De Hannigalp is het middelpunt van alle skiliften .

Bijna permanent op nr. 1 als meest familie-vriendelijke skigebied in Zwitserland in vele testen. Onder andere  via  www.skigebiete-test.de.

Ruim 40 km pistes (tot 2.868 meter), een keur aan langlaufloipen,  winter-wandelroutes en sleebanen. Maar u kunt ook  snowtubing, schneeschuh-wandern, schaatsen en snowbiken.

Het sportcentrum heeft in de winter een indoor tennisbaan en klimwand.

Bijzonder familie-vriendelijk. Voor kinderen is "Sisu Familienpark" op de Hannigalp, ook in de winter.

 

Een dagje in Zermatt of Saas-Fee skiën is zeer eenvoudig te bereizen met auto, trein en/of bus. Bovendien zijn er Grächen skipassen te koop inclusief een dagpas Zermatt.

In het laagseizoen zéér voordelige wisselkoers CHF/Euro. Dat maakt een (extra) weekje of zelfs lang weekend skiën de moeite waard. 

Twee skischolen met Nederlandse en Nederlandstalige ski-, snowboard- en langlaufleraren.

 
 

 

 

 

 

Zomer in Grächen

Grächen heeft de meeste zonuren (minimaal 299 dagen per jaar) van heel Zwitserland. Temperaturen in de zomer kunnen makkelijk 25/30 °C bereiken met heerlijk koele avonden.

Van mei t/m oktober een fantastisch  wandelgebied. Ruim 250 km aan wandelroutes, van een (paar) uur tot enkele dagen voor ieder niveau.

Meest bekende route is de "Europa-weg" van Grächen naar Zermatt (2 dagen). Op deze route ligt ook de langste hangbrug ter wereld voor voetgangers (geopend zomer 2017). 

Voor gezinnen met kinderen: "Ravensburger Spieleland" (met GPS-wandelroutes) en de waterleiding-routes ("Suonen") met o.a. het toverwater.

Aktiviteiten voor jong en oud, elk seizoen, georganiseerd door de plaatselijke VVV, van sport & spel tot workshops, wandeltochten met gids en nog veel meer.

Een waar speelparadijs voor kinderen bij Robi's Spielplatz (met o.a. mini kinderboederij en klimbos voor kinderen vanaf +/- 5 jaar) en "Sisu Familienpark" op de Hannigalp. En, oh ja...... vergeet vooral de sprookjes-gondel niet, absoluut een aanrader!

 

Wallis & Italië

Ontdek Wallis, van authentieke dorpen & plaatselijke festiviteiten tot eten bij de boer, van handwerk-ateliers tot geweldige vergezichten en nog veel meer. Meer info via  www.valais.ch/de of neem een kijkje op deze fantastische site: www.grandtour.myswitzerland.com/nl

Zermatt, Saas Fee en vele andere top-bestemmingen liggen om de hoek. Vergeet dan ook niet Sierre, Sion,  Täschalm, Leukerbad en Brig.  Eenvoudig te bereizen met auto, trein of bus.

Iets verder weg ligt de adembene-mende Aletschgletsjer (UNESCO werelderfgoedlijst).

Met voordelige abonnementen voor trein- & bus- (ook voor een paar dagen), kunt u Wallis echt eens heel anders bekijken.

Een absolute topper voor een hele dag (familie)waterplezier is Briggerbad: www.thermalbad-wallis.ch

Bella Italia: De meest fantastische plaatsen aan het Lago d'Orta en Lago Maggiore zijn in 1,5/2 uur bereikbaar. Geweldig voor een dagje op pad (inclusief heerlijk hapje eten) of een aansluitende vakantieperiode. Zo dichtbij en toch zo anders.