Grächen & omgeving 

Matterhorn Zermatt, wandelroute Täsch/Täschalm

 

 

Winter

 

 

Grächen is sneeuwzeker van midden december t/m midden april. U kunt skiën tot een hoogte van bijna 3.000 meter op  +/- 44 km pistes. Bijna permanent op nr. 1 als meest familie-vriendelijke skigebied in Zwitserland in vele testen: o.a. op  www.skigebiete-test.de

Voor alle leeftijden zijn er Nederlandse of Nederlandstalige ski-, snowboard- en langlaufleraren. Met een speciale skipas kunt u 1 of meer dagen skiën in het mondaine Zermatt en dat is echt de moeite waard (kinderen t/m 15 jaar gratis op zaterdag!).  

Zin in Kaffee & Kuchen, fondue, raclette of Jausenplatte? Keuze genoeg buiten op het terras in de winterzon, of in één van de authentieke Walliser stubes & restaurants. Of wat dacht u van een  kaasfondue-diner in de avonduren tijdens een gondeltocht?

 

 

Gedurende het winterseizoen 2022/ 2023, zijn de liften open van 12 december t/m 9 april.

 

 

Zomer

 

 

Grächen heeft de meeste zonuren in heel Zwitserland: minimaal 299 dagen zonneschijn per jaar! 

Voor jong en oud een scala aan aktiviteiten. Van sport &  spel, wandelingen met gids, Walliser workshops, een bezoek aan Zermatt (reddingshelikopters), lokale markten tot wandelen met lama's en nog veel meer. 

Ruim 250 km aan wandelroutes in Grächen en Wallis, van een (paar) uur tot enkele dagen, voor ieder niveau, en alle leeftijden. De meest bekende wandelroute is de 2-daagse "Europaweg" van Grächen naar Zermatt.

Grächen is een waar speelparadijs voor kinderen, denk bijvoorbeeld aan "Robis Waldspielpark"(speeltuin, mini  kinderboerderij en picknicken) of de GPS wandel-route van "Ravensburger Spieleland". En, oh ja ....... vergeet de sprookjesgondel naar de Hannigalp niet, een echte aanrader.

 

Gedurende het zomerseizoen en najaar 2022, zijn de liften open van 18 juni t/m 15 oktober (in voor- en naseizoen beperkte openstelling!).

 

 

Wallis en Italië

 

 

Ontdek Wallis, van authentieke dorpen & plaatselijke folklore, tot eten bij de boer en handwerkateliers, van wijnboeren tot kastelen en  van "kletterbanen" tot wellness-bestemmingen. Om de hoek liggen Saas Fee, Zermatt, Sion en andere fraaie topbestemmingen zoals de adembenemende Aletschgletsjer.

Geniet van de natuur in Wallis, ga mountainbiken, maak een wandeling met gids of plan een berghuttentocht (ook zeer geschikt voor kinderen):  www.berghuttenzwitserland.nl    Meer Wallis-info is te vinden op deze site: www.wallis.ch

Bella Italia: plan een zomerse dag (+/- 1,5/2 uur rijden) voor een bezoek aan de meest romantische plaatsen aan het Lago d'Orta, Lago Mergozzo of Lago Maggiore via de prachtige route over de Simplonpas. Geweldig voor een dagje op pad vanuit Grächen (en een hapje eten!), of een aansluitende vakantie. Dichtbij en toch zo onvoorstelbaar anders.

 

Meer informatie

 

Maakt u een boeking? Dan sturen we u nog veel meer tips en bezienswaardigheden om te genieten van Grächen, Wallis en Italië.

Wenst u meer (actuele) algemene informatie? Check dan onderstaande social media buttons voor Grächen en Wallis.

 

 

 

Foto's zijn onbewerkt eigen materiaal en geven een zeer realistische weergave van wat Grächen, Wallis en Italië bieden.