Locatie & route

 

 

Rustig gelegen in Niedergrächen op slechts 2,5 km van Grächen-dorp.  Zeer centraal in kanton Wallis en in de directe nabijheid van Zermatt en Saas Fee. De bushalte ligt op +/- 150 meter (gratis naar/van Grächen met skipas in de winter).

De afstand Utrecht-Grächen is +/- 950 km. U kunt rijden via het Meer van Genève of gebruikmaken van de autotrein in Zwitserland (Kandersteg - Goppenstein vv). Meer info kunt u vinden op  www.bls.ch/de/fahren/unterwegs-mit/autoverlad/kandersteg-goppenstein.

Er zijn perfecte treinverbindingen o.a. van Utrecht en Arnhem naar Visp (+/- 8/9 uur enkele reis) te vinden op: www.treinreiswinkel.nl of www.nsinternational.nl. Informatie over trein- & busopties in Wallis of in Zwitserland (o.a. van/naar luchthavens), aantrekkelijke kortingspassen waaronder de ErlebnisCard, is te vinden op o.a.  www.sbb.ch ,  www.treinreiswinkel.nl of  www.myswitzerland.com .  

Luchthavens Basel, Zurich en Genève  liggen op +/- 3 uur enkele reis met de auto, of trein/bus. Meer info en opties voor vluchten: www.skyscanner.nl.

Het Meer van Genève (Montreux, Lausanne, Vevey, Aigle) is in ongeveer 1,5/2 uur te bereiken met de auto of het OV. Via de prachtige route over de Simplonpas is het in de zomer slechts 1,5/2 uur naar de meest bijzondere plaatsen aan het Lago d'Orta, Lago di Mergozzo en Lago Maggiore in Italië. Milaan is in 2 uur met de auto of OV te bereizen. Voor het late najaar, de winter en het vroege voorjaar is het advies voor deze bestemmingen gebruik te maken van de autotrein Brig - Iselle vv.